Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: 120 δόσεις: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους οφειλέτες
[Newsbeast]: 120 δόσεις: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους οφειλέτες

[Newsbeast]: 120 δόσεις: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους οφειλέτες

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή

Παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών , Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να κατατεθεί αύριο, Δευτέρα 6 Μαΐου, στη Βουλή και θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την Εφορία και στους δήμους.

Ο κ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πακέτο ευνοϊκών μέτρων, με το οποίο θα εξειδικεύεται η διάθεση του δημοσιονομικού χώρου για την περίοδο μέχρι και το 2022 ή το 2023 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι θα ήταν λάθος να καθυστερήσει η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι μέριμνα της ρύθμισης για τις οφειλές, είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να πληρώσουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα και να μην βοηθηθούν οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν άμεσα μέτρα για όσους είναι συνεπείς την τήρηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου , το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης είναι το «κούρεμα» της βασικής οφειλής. Αυτή θα προκύψει από επανυπολογισμό της μετά το 2022 στη βάση της κατώτατης εισφοράς.

Παράλληλα, θα υπάρξει κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!