Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: ​Μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού
[Newsbeast]: ​Μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού

[Newsbeast]: ​Μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού

Σε ποια υπουργεία παρατηρήθηκαν υπερβάσεις δαπανών

Μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ ή κατά 6,1% συγκριτικά με τον στόχο, παρουσιάζονται οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία τους που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία υπερβάσεις δαπανών άνω του 10% συγκριτικά με τον τριμηνιαίο στόχο είχαν τα ακόλουθα υπουργεία και φορείς:

- Ο φορέας (πρώην υπουργείο) Μακεδονίας και Θράκης κατά 0,2 εκατ. ευρώ ή κατά 12,2 % κυρίως λόγω υπερβάσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πέραν της αρχικής εκτίμησης.

- Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά 17,8 εκατ. ευρώ ή κατά 164,3% που οφείλεται κυρίως στην εξόφληση υποχρεώσεων πουν αφορούν το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ 1

- Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά 67,7 εκατ. ευρώ ή κατά 10,4% που οφείλονται κυρίως σε δαπάνες που έγιναν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

- Οι γενικές κρατικές δαπάνες κατά 130,7 εκατ. ευρώ ή κατά 11,2% που οφείλονται κυρίως σε ανάληψη από 1.1.2017 χρέους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους 293 εκατ ευρώ σύμφωνα με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!