Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Volvo Car Ελλάς: Success Story και το 2016
[NewsAuto]: Volvo Car Ελλάς: Success Story και το 2016

[NewsAuto]: Volvo Car Ελλάς: Success Story και το 2016

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά αυτοκινήτου, εν μέσω οικονομικής ύφεσης και παρότι τα αυτοκίνητα της ανήκουν στην πολυτελή κατηγορία…

Το φαινόμενο Volvo δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μία αυτοκινητοβιομηχανία που αναστήθηκε από τις στάχτες της πριν περίπου έξι χρόνια. Τότε που η Ford , αντιμετώπιζε τα δικά της οικονομικά προβλήματα (την περίοδο της Αμερικανικής οικονομικής κρίσης) και πωλούσε όλα τα… υπάρχοντας της. Ετσι η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, πούλησε την Aston martin, την Land Rover την Jaguar και την Volvo.

Οι νέοι επενδυτές επένδυσαν πακτωλό χρημάτων, ενώ παράλληλα δεν επενέβησαν καθόλου στο έργο των Σουηδών. Πίστεψαν σε αυτούς και σήμερα δικαιώνονται. Η διοίκηση, η έδρα οι κεντρικές παραγωγικές μονάδες, παρέμειναν στη Σουηδία, ο πρόεδρος είναι Σουηδός, ενώ είναι σαφές πως τα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας αποπνέουν τη Σουηδική αύρα.

Η Ελλάδα ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Volvo: πως τοποθετείς τα νέα δεδομένα μίας premium μάρκας σε μία χώρα που βάλλεται από την οικονομική κρίση; Οι Σουηδοί αποφάσισαν να… κατέβουν μόνοι τους στο δύσκολη ελληνική αρένα της αγοράς. Εξαγόρασαν την μάρκα από τον προηγούμενο ιδιώτη εισαγωγέα, και εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση της Ελληνικής θυγατρικής τους εταιρείας, σε Έλληνες μάνατζερ, σε αντίθεση με πολλές άλλες πολυεθνικές, που τοποθετούν επικεφαλής ξένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!