Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 20 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Test drives σε δημόσιους δρόμους με το Nissan ProPILOT Assist
[NewsAuto]: Test drives σε δημόσιους δρόμους με το Nissan ProPILOT Assist

[NewsAuto]: Test drives σε δημόσιους δρόμους με το Nissan ProPILOT Assist

Η Nissan έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους του Τύπου να καθίσουν πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος με την  τεχνολογία ProPILOT Assist, η οποία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1 )

Αυτό το πρώτο τεστ έλαβε χώρα σε δημόσιους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί όπου πολλές φορές η κίνηση μπορεί να γίνει πραγματικά αφόρητη. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, το εν λόγω σύστημα μειώνει τον φόρτο της οδήγησης βοηθώντας στον έλεγχο της επιτάχυνσης, της πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Το σύστημα ProPILOT Assist που αποκαλύφθηκε στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan North America (NTCNA) στο Μίτσιγκαν, είναι συντονισμένο ειδικά για τους δρόμους και τους οδηγούς των Η.Π.Α.. Μάλιστα έχει ξεπεράσει τα 50.000 μίλια δοκιμών εξέλιξης στους  δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνδυάζει την υποστήριξη του οδηγού στο τιμόνι με το Έξυπνο Σύστημα Αυτόματου Ελέγχου Ταχύτητας (Intelligent Cruise Control), για χρήση τόσο σε βαριές όσο και σε συνήθεις κυκλοφοριακές καταστάσεις. Είναι ένα σύστημα υποστήριξης του οδηγού  τύπου «hands-on», παρά μια λειτουργία «αυτόματης» οδήγησης.  Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή την τεχνολογία σε περισσότερα μοντέλα της, σε όλες τις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!