Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Προσπαθούν να βρουν το ταίρι τους με… αλγόριθμους
[NewsAuto]: Προσπαθούν να βρουν το ταίρι τους με… αλγόριθμους

[NewsAuto]: Προσπαθούν να βρουν το ταίρι τους με… αλγόριθμους

Όταν είσαι εργένης και μάλιστα συνειδητοποιείς ότι αρχίζεις και μεγαλώνεις και ψάχνεις μία σχέση . Που και πώς όμως θα βρεις τη σωστή; Οι εργένηδες της Silicon Valley προσπαθούν να βρουν το ταίρι τους καταφεύγοντας σε αλγόριθμους. Μάταια όμως…

Η Κέιτ Τσαν, μία 30χρονη ερευνήτρια που ειδικεύεται σε ψηφιακά θέματα, χρησιμοποίησε ειδικές εφαρμογές που υπόσχονται να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Έβαλε τα στοιχεία της στον υπολογιστή- εξωτερικά χαρακτηριστικά, χόμπι, σπουδές επάγγελμα και μία πρόσφατη φωτογραφία της- με την ελπίδα να βρει τον ιδανικό άντρα.

Αλλά μετά από έξι μήνες προσπαθειών και γνωριμιών με άντρες, οι οποίοι με βάση τον αλγόριθμο ανήκαν στην κατηγορία των σωστών γι΄ αυτήν, αν και δεν ήταν, επέστρεψε στον παλιομοδίτικο τρόπο:να κάνει γνωριμίες χωρίς οθόνη. Τώρα έρχεται πλέον σε επαφή με άνδρες κατά τη διάρκεια της ορειβασίας και στο γυμναστήριο.

«Δεν ήθελα πια να βασίζομαι στους αλγόριθμους», είπε. «Θέλω πραγματικά να έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποψήφιο σύντροφο και το ένστικτό μου θα με βοηθήσει να επιλέξω. Αυτό δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το επιτύχω με ψηφιακό τρόπο», προσθέτει.

Οι αλγόριθμοι της… αγάπης όμως δεν λειτουργούν ακόμη. Οι εργένηδες της Silicon Valley, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της τεχνολογίας, συνειδητοποιούν ότι οι «αλγόριθμοι της…» αγάπης,δεν λειτουργούν σωστά. Η τεχνολογία δεν μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει χημεία και έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!