Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Ποιο αυτοκίνητο σε προειδοποιεί αν μιλάς ώρα στο κινητό;
[NewsAuto]: Ποιο αυτοκίνητο σε προειδοποιεί αν μιλάς ώρα στο κινητό;

[NewsAuto]: Ποιο αυτοκίνητο σε προειδοποιεί αν μιλάς ώρα στο κινητό;

Προφανώς είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο ενόσω οδηγούμε κρατώντας το στο χέρι μας.

Του Τάκη Πουρναράκη

Κάποιοι εξ’ υμών εφησυχάζουν όμως, ότι εφόσον συνδέσουν τη συσκευή τους με το σύστημα ανοικτής ακρόασης του αυτοκινήτου τότε όλα καλά και μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς στο πόσο θα μιλήσουν.

Δεδομένου ότι σχεδόν ένας στους δύο οδηγούς στην Ευρώπη χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ενώ οδηγεί, το ίδρυμα VINCI Autoroutes για την υπεύθυνη οδήγηση διεξήγαγε μια μελέτη με στόχο να μετρήσει τις επιπτώσεις που έχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες στην ικανότητα συγκέντρωσης των οδηγών, καταδεικνύοντας τη μείωση της αντίληψης των συνθηκών κυκλοφορίας, καθώς και τις επιζήμιες επιπτώσεις στη σωστή εκτέλεση της οδηγικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο του πειράματος που πραγματοποιήθηκε στο οδικό δίκτυο, οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες περιστατικών ή αντικειμένων (φωτεινές ή τουριστικές επιγραφές, ακινητοποιημένα οχήματα οδικής βοήθειας, μνημεία, κ.λπ.) που εμφανίζονταν στα τελευταία 50 χιλιόμετρα της πορείας τους, καθώς και με παραπλανητικά περιστατικά που δεν εμφανίζονταν στην πορεία τους.

Οι οδηγοί θα έπρεπε να υποδείξουν εάν είχαν δει ή όχι αυτά τα στοιχεία στην πορεία της διαδρομής τους. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι όσοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ενώ οδηγούν, με ή χωρίς hands-free2, καταγράφουν 30% λιγότερες πληροφορίες για κάθε είδους πληροφορία που συναντούν στον δρόμο, σε σχέση με όσους δεν το χρησιμοποιούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!