Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες
[NewsAuto]: Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες

[NewsAuto]: Παρκάρισμα: γυναίκες vs άντρες

Η κουβέντα για το παρκάρισμα σε σχέση με τις γυναίκες έχει γίνει άπειρες φορές. Μία Έρευνα όμως μας αλλάξει λίγο τα δεδομένα και οι γυναίκες να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Ανάμεσα στα δύο φύλα, οι γυναίκες φαίνεται να κερδίζουν στο…παρκάρισμα. Η νέα έρευνα καταρρίπτει τον μύθο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν και επισημαίνει ότι μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, παρότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Οι γυναίκες έρχονται πρώτες στην κατάταξη με συνολικό σκορ 13,4 στα 20 σε σχέση με τους άντρες που πέτυχαν 12,3.

Το όλο εγχείρημα βασίστηκε σε ένα πείραμα που έλαβε υπόψιν επτά σημαντικές συνιστώσες του τρόπου παρκαρίσματος. Ο Νιλ Μπίσον, εκπαιδευτής οδηγών, ο οποίος επινόησε το πείραμα, περιέγραψε τα αποτελέσματά του ως «θεαματικά».

«Από την εμπειρία μου οι άνδρες μάθαιναν πάντα καλύτερα και συνήθως είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα οδήγησης. Ωστόσο, είναι πιθανόν οι γυναίκες να συγκρατούν καλύτερα τις πληροφορίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν εξάλλου και τον μύθο που θέλει τους άνδρες να έχουν καλύτερη σχέση του χώρου από τις γυναίκες. Δείχνουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να σέβονται περισσότερο τις γυναίκες σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα. Τα δεδομένα δεν ψεύδονται».

Τη μελέτη εκπόνησε η εταιρία στάθμευσης αυτοκινήτων NCP, η οποία προσέλαβε ομάδα ερευνητών για να παρατηρήσουν 2.500 οδηγούς στους 700 χώρους στάθμευσής της στη Βρετανία για ένα διάστημα ενός μήνα. Η μελέτη βασίστηκε στην βιντεοσκόπηση οδηγών την ώρα που πάρκαραν σε εκατοντάδες χώρους στάθμευσης στη Βρετανία.

Τρία τέταρτα και πλέον των γυναικών διέπρεψαν στην αποκαλούμενη «προ στάθμευσης στάση», σε σχέση με το 50% των ανδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!