Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Μόλις μια ώρα από τη Μύκονο…
[NewsAuto]: Μόλις μια ώρα από τη Μύκονο…

[NewsAuto]: Μόλις μια ώρα από τη Μύκονο…

… βρίσκεται η Μύκονος των Μικρών Κυκλάδων το Άνω Κουφονήσι. Εκεί θα βρείτε όλα όσα πιθανόν σας αρέσουν στη Μύκονο, αλλά λείπουν όσα σας ενοχλούν.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τα Κουφονήσια (Άνω & Κάτω) βρίσκονται κάτω από τη Νάξο. Για πολλά χρόνια ήταν νησιά άγονης γραμμής με το πλοίο να πιάνει μερικές φορές τη βδομάδα, θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Πλέον ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει τακτική σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα με τουλάχιστον 3 εταιρείες να επιχειρούν. Μάλιστα αν επιλέξει κανείς γρήγορο πλοίο το ταξίδι διαρκεί μόλις 5 ώρες από την Αθήνα.

Φτάνοντας στο Άνω Κουφονήσι που κατοικείται, δε ξέρεις τι να περιμένεις. Πρώτα απ’ όλα ψάχνεις αν λειτουργεί το ιατρείο, αν υπάρχει αστυνομία, που βρίσκεται το γραφείο του λιμενάρχη…

Απ’ άκρη σε άκρη το νησί είναι δεν είναι 5km. Αυτοκίνητα υπάρχουν αλλά χαλαρά…
Οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν για τις δουλειές όχι όμως για να μετακινούνται. Προτιμούν να περπατούν, αυτό είναι στάση ζωής στο Κουφονήσι. Είναι δεδομένο πως δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να πας εκεί. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να μην πάρετε, το ίδιο έκανα κι εγώ. Σημειώστε πως στο νησί δεν έχει γίνει ποτέ συγκοινωνιακή μελέτη, οπότε δεν υπάρχει σήμανση, διαγραμμίσεις, κατευθύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!