Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Οι μεγάλοι συνασπίζονται για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών
[NewsAuto]: Οι μεγάλοι συνασπίζονται για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών

[NewsAuto]: Οι μεγάλοι συνασπίζονται για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών

Μπροστά στην εξέλιξη και το κοινό… καλό δεν χωράνε αντιπαλότητες. Είδαμε τους τρεις μεγάλους ομίλους της Γερμανίας, BMW-Daimler-Volkswagen, να αγοράζουν μαζί τους χάρτες HERE της Nokia. Τώρα – σε συνεργασία με τους Αμερικάνους της Ford – σχεδιάζουν την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η μαζική πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περνά από την αύξηση της αυτονομίας και των δημόσιων σταθμών φόρτισης. Το πρώτο επιτυγχάνεται από την εξέλιξη των μπαταριών, ενώ για το δεύτερο απαιτούνται πρωτοβουλίες, τόσο κρατικές όσο και ιδιωτικές. BMW , Daimler (Mercedes -Smart), Ford και Audi –Porsche (εκ μέρους του Volkswagen Group) υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης για τη δημιουργία δικτύου φόρτισης μεγάλης ισχύος.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το 2017 και σε πρώτο στάδιο θα δημιουργηθούν 400 σημεία ταχυφόρτισης. Μέχρι το 2020 οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να θέσουν χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στη διάθεση των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Οι σταθμοί φόρτισης θα εξυπηρετούν το σύστημα CCS (Combined Charging System) και θα επιτρέπουν ταχεία φόρτιση για όσα αυτοκίνητα το υιοθετούν, έως τα 350 kW.

Μία ακόμη μάρκα που ζητά την υιοθέτηση του CCS ως το μοναδικό διεθνώς πρότυπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι η Volvo (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!