Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Η μάχη για την επιμέλεια
[NewsAuto]: Η μάχη για την επιμέλεια

[NewsAuto]: Η μάχη για την επιμέλεια

Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Εννοώ για την επιμέλεια των κειμένων και όχι των παιδιών. Αν και εδώ που τα λέμε όλα τα κείμενα για εμάς είναι πνευματικά παιδιά μας.

Του Ντίνου Παπαγιαννόπουλου

20.10.17/15 και μία…

Α, τα κείμενα. Η πεμπτουσία του Περιοδικού. Η καρδιά του και το στίγμα του. Ένα καλό κείμενο μπορεί να σε πάρει μαζί του, να σε ταξιδέψει, να σε βάλει στη θέση του συνοδηγού και να σε πληροφορήσει με ευκρίνεια και αποτελεσματικότητα.

Ένα κακό κείμενο…καλύτερα να μην αρχίσω. Δυστυχώς έχω διαβάσει – και εξακολουθώ να διαβάζω – πολλά τέτοια. Έλλειψη ειρμού, σύγχυση του χιούμορ με την κρυάδα, λάθη συντακτικά και γραμματικά, αδυναμία στόχευσης στο θέμα, έλλειψη του ίδιου του θέματος, όλα βρίσκονται στο καθημερινό μενού των χιλιάδων κειμένων που απλώνονται μπροστά στον αναγνώστη, σαν θάλασσα φουρτουνιασμένη, θολή βρόμικη και ελαφρώς δυσώδης. Φταίει βέβαια και το γεγονός ότι το νέο μέσο που κυριαρχεί πλέον στην πληροφόρηση, το διαδίκτυο, είναι εκπληκτικό ως προς την αμεσότητά του, αλλά πολύ προβληματικό ως προς τον ποιοτικό έλεγχο.

Βλέπετε το internet απαιτεί ταχύτητα και συνεχή ανατροφοδότηση. Αμφότερες είναι αμείλικτες εχθροί της ποιότητας, αν ένα μέσο δεν θέσει το ίδιο ποιοτικά στάνταρτς που να τηρούνται απαρέγκλιτα. Που τα περισσότερα δεν τα θέτουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!