Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI
[NewsAuto]: Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI

[NewsAuto]: Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της MINI , Oliver Heilmer, αποκαλύπτει κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το αναμενόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Oliver Heilmer σημειώνει πως η παρούσα γκάμα της MINI είναι ολοκληρωμένη, όμως τα σχέδια για το μέλλον δεν θα πρέπει να εστιάζουν μόνο στην εξέλιξη αλλά και στην καινοτομία. Όπως εξηγεί οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και φυσικά η MINI δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τις εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φιλοσοφία της MINI στρέφεται στην ανάπτυξη του κατάλληλου τεχνολογικού πλαισίου ώστε η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση του οδηγού με το αυτοκίνητο να είναι αντίστοιχη με αυτή μεταξύ δύο φίλων και όχι απλώς μια τυποποιημένη απρόσωπη διαδικασία. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι για παράδειγμα η υιοθέτηση στα μοντέλα του ομίλου BMW του συστήματος φωνητικών εντολών Alexa της Amazon.

Ο Heilmer πιστεύει πως το μέλλον την MINI είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα θετικός για κάτι τέτοιο καθώς η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλά περιθώρια δημιουργίας στους σχεδιαστές.

Η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2019 έχοντας παρουσιάσει μάλιστα ένα πρωτότυπο σχέδιο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ο Heilmer διαβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο θα ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα της MINI ενώ την ίδια στιγμή θα μεταδίδει ακόμα και σχεδιαστικά την καινοτόμα προσέγγισή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!