Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini
[NewsAuto]: Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini

[NewsAuto]: Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini

Όσοι θα εισέρχονται από το φθινόπωρο του 2017 στην Σαντ’Άγκατα Μπολονιέζε, την έδρα της Lamborghini, θα αντικρίζουν δύο μνημεία με σημείο αναφοράς τη θρυλική ιταλική μάρκα. Η Lamborghin i ανακοίνωσε το νικητή του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει, ο οποίος δεν είναι ένας αλλά δύο! Κάτι που αποφάσισε ομόφωνα η κριτική επιτροπή λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετοχών.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Νικητές αναδείχθηκαν δύο ιταλικά στούντιο, το ACQ και το 0.9. Και οι δύο νικητές θα λάβουν ως βραβείο το ποσό των 12.000 ευρώ. Περισσότερα από 500 σχέδια κατατέθηκαν στην κριτική επιτροπή, το 25% εκ των οποίων προέρχονται από την Ιταλία, ενώ ακολουθούν σε αριθμό Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Ωκεανία και Αφρική.

Η πρόταση του ACQ Studio από το Λιβόρνο είναι ένα μινιμαλιστικό γλυπτό με έντονες ακμές, το οποίο εκτοξεύεται προς τον ουρανό και με το χρυσό του χρώμα αντιπροσωπεύει την ασπίδα στο σήμα της Lamborghini. Η ομάδα σχεδιαστών του 0.9 (με προέλευση το Μιλάνο αλλά έδρα πλέον το Λονδίνο) δίνει έμφαση στην ταχύτητα και το δυναμισμό, κύρια χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της ιταλικής μάρκας. Το γλυπτό απεικονίζει τη σιλουέτα ενός supercar της Lamborghini, κομμένη σε μεταλλικά τμήματα. Η όψη εξαρτάται από την οπτική γωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!