Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Γιατί ο Trump «μισεί» τα γερμανικά αυτοκίνητα;
[NewsAuto]: Γιατί ο Trump «μισεί» τα γερμανικά αυτοκίνητα;

[NewsAuto]: Γιατί ο Trump «μισεί» τα γερμανικά αυτοκίνητα;

Είναι ο διακαής πόθος του νέου πλανητάρχη ή απλώς προσπαθεί για άλλη μία φορά να εκβιάσει μια εμπορικά εύρωστη χώρα – για οικονομικούς λόγους.

του ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ο Donald Trump , σιχτιρίζοντας το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας έναντι του υπολοίπου κόσμου, φέρεται να δήλωσε στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Δείτε τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που πουλούν στις ΗΠΑ. Εμείς θα το σταματήσουμε αυτό».

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τον Ιανουάριο απειλώντας τις μη αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα επιβάλει φόρο εισαγωγής 35% στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ, μήνυμα το οποίο έριξε κατακόρυφα -έστω και πρόσκαιρα- την αξία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ολα αυτά είναι μια χαρά προς τέρψη του… εθνικόφρονος κοινού του. «Ολα είναι θέμα επικοινωνίας», θα μου πείτε.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσα απλά. Οι Γερμανοί αντιστέκονται σθεναρά στην απαίτηση των ΗΠΑ -μετά από συμφωνία που πέρασαν μέσω ΝΑΤΟ- το 2% του ΑΕΠ της χώρας να πηγαίνει για αμυντικές δαπάνες, δηλαδή στις αμερικανικές εταιρείες κατασκευής οπλικών συστημάτων. Και το 2% του ΑΕΠ της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης αντιλαμβάνεστε σε πόσα δισ. μεταφράζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!