Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: H Ευρώπη διώχνει τα παλιά ντίζελ
[NewsAuto]: H Ευρώπη διώχνει τα παλιά ντίζελ

[NewsAuto]: H Ευρώπη διώχνει τα παλιά ντίζελ

Σε μια κίνηση για να φύγουν από το προσκήνιο τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα ντίζελ, ορισμένοι κατασκευαστές επιδοτούν την αγορά Euro6 μοντέλων.

Στις αρχές του μήνα είχατε διαβάσει μέσα από τις σελίδες του Newsauto σχετικά με τη συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης και των εταιρειών VW Group, BMW & Mercdes, η οποία αφορούσε την σταδιακή απόσυρση των παλιών και ρυπογόνων ντίζελ αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι 3 μεγάλοι κατασκευαστές ανακοίνωσαν τα ποσά που θα επιδοτήσουν εκείνους που θα επιλέξουν αντικαταστήσουν το παλιό τους πετρελαιοκίνητο όχημα (έως Euro4) με ένα Euro6 diesel ή ηλεκτρικό/υβριδικό.

Το εν λόγω μέτρο αφορά αποκλειστικά την αγορά της Γερμανίας και τα ποσά που επιδοτούνται φτάνουν ακόμη και τα 11.760 ευρώ (για αγορές έως 31 Δεκεμβρίου). Επίσης, σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η Ford στην αγορά της Αγγλίας με το ποσόν να ορίζεται στις 2.000 λίρες.

Έτσι, την ώρα που η Κεντρική Ευρώπη ξεφορτώνεται τα παλιά ντίζελ, εμείς εδώ στη Ελλάδα εισάγουμε αυτοκίνητα που έχουν διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα και είναι δημόσιος κίνδυνος (μην ξεχνάμε επίσης ότι τα πετρελαιοκίνητα Euro4 και τα παλαιότερα απαγορεύεται να ταξινομούνται και να κυκλοφορούν σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!