Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [NewsAuto]: Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;
[NewsAuto]: Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;

[NewsAuto]: Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;

Η τεχνολογία έχει πάρει το δρόμο της και κινείται με γοργούς ρυθμούς προς την αυτοματοποιημένη και την αυτόνομη οδήγηση. Οι κατασκευαστές δίνουν μάχη επιδιώκοντας να φτάσουν πρώτοι στους σχετικούς στόχους. Όμως εμείς, οι οδηγοί, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, που κινούμαστε στους δρόμους, τι λέμε;

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1 )

H Bosch που αποτελεί πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα (παρακολουθήσαμε πρόσφατα από κοντά το Bosch Mobility Experience, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ ) πραγματοποίησε έρευνα σχετικά. Ας δούμε τι λέει αυτή…

Καταρχάς αφορά έξι χώρες: Βραζιλία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Η.Π.Α.. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε την προτίμηση της προς τα αυτόματα οχήματα όσον αφορά τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων (67%) και τη πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής (61%).

Εξίσου η πλειοψηφία των οδηγών, αναμένει πως η αυτοματοποιημένη οδήγηση θα προσδώσει μεγαλύτερη ευκολία (68%) και ασφάλεια (60%) σε πολλές καθημερινές καταστάσεις όπως: η διαδικασία της στάθμευσης (65%), η αναζήτηση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (60%) και η άνευ στρες πλοήγηση σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επιπλέον στο ερώτημα για το που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που εξοικονομείται μέσω της αυτόνομης οδήγησης, το μεγαλύτερο ποσοστό (63%) απάντησε, απολαμβάνοντας τη διαδρομή ενώ μια ελαφρώς μικρότερη μερίδα οδηγών (61%) απάντησε, συνομιλώντας με τους επιβάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSAUTO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!