Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: ‘Ξορκίζοντας’ το ‘success story’ με ταξικό πρόσημο
[News247]: ‘Ξορκίζοντας’ το ‘success story’ με ταξικό πρόσημο

[News247]: ‘Ξορκίζοντας’ το ‘success story’ με ταξικό πρόσημο

«Άλλο η παρούσα επιχείρηση ανάκαμψης, άλλο το σαμαρικό «success story», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από το 2014 και ποιο φαινόμενο φοβάται ότι θα επαναληφθεί

Μπορεί βασικό μέλημα του Μεγάρου Μαξίμου να είναι η οικοδόμηση μίας αφήγησης ότι η χώρα έχει αρχίσει να ανακάμπτει και τα δύσκολα είναι πίσω μας, ωστόσο καθημερινά υλοποιείται η εντολή του Αλέξη Τσίπρα να… μην ταυτίζεται η παρούσα κυβερνητική πρωτοβουλία με το περίφημο «success story» το δεύτερο εξάμηνο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η ευημερία των αριθμών

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να μην υιοθετήσει τώρα την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσαν τότε τα «γαλαζοπράσινα» κυβερνητικά στελέχη, ώστε να μην ακυρώσει τον εαυτό σου σε δύο επίπεδα: πρώτον, σε ό,τι αφορά την τότε κριτική του προς την τότε κυβέρνηση, ότι δηλαδή αναδεικνύει την «ευημερία των αριθμών» και όχι των ανθρώπων. Και, δεύτερον, να μην επαναληφθεί το φαινόμενο μίας κυβέρνησης που, όταν άρχισε να προπαγανδίζει το «success story», βρέθηκε κοινωνικά απομονωμένη, αφού η κατάσταση στην κοινωνία ήταν διαφορετική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ακόμη και στις πρόσφατες άτυπες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και όπου αλλού έχει τεθεί προς συζήτηση η «επόμενη μέρα» για την κυβέρνηση και τη χώρα, όλοι οι συμμετέχοντες, αρχής γενομένης απ΄ τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν με έμφαση ότι ουδείς πρέπει να πέσει στην παγίδα του «success story». «Τότε λέγαμε ότι κάποιοι κοιτούν τους αριθμούς και έχουν ξεχάσει την κοινωνία. Είχαμε δίκιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!