Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Βουλή: Απαραίτητη η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα
[News247]: Βουλή: Απαραίτητη η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα

[News247]: Βουλή: Απαραίτητη η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα

Άμεση αναθεώρηση των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, διευθέτηση του χρέους και δικαιότερου άμεσους, αντί έμμεσων φόρων ζητά με την έκθεσή του, το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

Απαραίτητη θεωρεί το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής την αναθεώρηση των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ώστε η οικονομία να έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να ανακάμψει οριστικά τα επόμενα χρόνια.

Στην έκθεση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 σημειώνεται ότι οι μειώσεις δαπανών και οι αυξήσεις φόρων που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, αναπόφευκτα λειτουργούν υφεσιακά. Αυτό αποδίδεται στην κληρονομιά του παρελθόντος (χρέη κλπ) αλλά και στους μη ρεαλιστικούς στόχους του Μνημονίου για συνεχή αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων ως το 2018 και μετά.

Τονίζεται επίσης ότι η δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα και αλλού θα έπρεπε, θεωρητικά, να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στην αντιμετώπιση της ύφεσης και των κινδύνων «δυνητικής στασιμότητας».

Τους επόμενους μήνες θα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική «διευθέτηση» του χρέους

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνεται ότι «τους επόμενους μήνες θα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική «διευθέτηση» του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!