Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος διδάκτορας σε ελληνικό πανεπιστήμιο
[News247]: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος διδάκτορας σε ελληνικό πανεπιστήμιο

[News247]: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος διδάκτορας σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Την αναγόρευση του Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα, ανακοίνωσε το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών. Τι απαντά η ρωσική πλευρά και τι θα ισχύσει με την εκδήλωση

Της Μίκας Κοντορούση

Σε επίτιμο διδάκτορα στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα στην Καλαμάτα, αναμένονταν να αναγορευθεί ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και βασικός στόχος της κίνησης αυτής, ήταν να δοθεί έμφαση στις σχέσεις που διανύουν ανά δεκαετίες, Ελλάδα και Ρωσία.

Η τελετή αναμένονταν να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, με τον Ρώσο Πρόεδρο να εκπροσωπείται από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος και θα εκφωνούσε ομιλία με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοσμητείας, η αναγόρευση οδεύει προς αναβολή, εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης του προέδρου της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων και προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο, από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη, από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!