Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Βάσεις 2017: Ο χάρτης των ανατροπών
[News247]: Βάσεις 2017: Ο χάρτης των ανατροπών

[News247]: Βάσεις 2017: Ο χάρτης των ανατροπών

Η αλλαγή φιλοσοφίας στην εξέταση των Μαθηματικών και η αποφυγή του “βιβλιοκεντρισμού” φέρνει τα πάνω – κάτω στις βάσεις του 2ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Συγκριτικά ποσοστά με τις περσινές επιδόσεις. Οι εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις ανά Πεδίο. Αναλύει ο Στρ. Στρατηγάκης

* Του Στράτου Στρατηγάκη

Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές. Απομένουν τα ειδικά μαθήματα και οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και λοιπές παραγωγικές σχολές.

Μπορούμε, λοιπόν, να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τις φετινές εξετάσεις. Πρώτη και σημαντικότατη παρατήρηση είναι ότι όλα πήγαν καλά. Δε σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο με λάθος θέματα ή άλλου είδους προβλήματα, πέραν του σεισμού στη Λέσβο .

Τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα από τα περσινά, όχι τυχαία πιστεύω. Φέτος είχαμε την εξαγγελία μεγάλης μείωσης του αριθμού των εισακτέων στις περιζήτητες σχολές, όπως η Νομική, τα Πολυτεχνεία και οι Ιατρικές. Μετά τις αντιδράσεις των υποψηφίων μειώθηκε… η μείωση, αλλά παρέμεινε μείωση. Μπορεί ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να είναι μεγαλύτερος αλλά αυτό οφείλεται στην αύξηση των θέσεων σε χαμηλόβαθμα ΤΕΙ. Η μείωση των θέσεων φέρνει άνοδο των βάσεων και διαμαρτυρίες των υποψηφίων για τη μείωση των θέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!