Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: ΤτΕ: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια
[News247]: ΤτΕ: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια

[News247]: ΤτΕ: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια

Συγκεντρωτική παρουσίαση στοιχείων για κόκκινα δάνεια για πρώτη φορά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ανά κατηγορία δανείων , με στόχους για όλο το τραπεζικό σύστημα, αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας

Για πρώτη φορά, σήμερα, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος μια συγκεντρωτική ανάλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για όλο το πιστωτικό σύστημα της χώρας καθώς και των στόχων που έχουν τεθεί.

Τα στοιχεία θα είναι συγκεντρωτικά και όχι ανά τράπεζα, θα αφορούν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, δηλαδή τους τέσσερις συστημικούς ομίλους, την Τράπεζα Αττικής και τις συνεταιριστικές και θα είναι μία πρώτη γεύση της κατάστασης ως έχει, το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η εικόνα που θα παρουσιάσει θα βασίζεται στην πορεία των στόχων των επισφαλών δανείων (NPLs) των τραπεζών που ούτως ή άλλως αποστέλλουν σε τριμηνιαία βάση στην Τράπεζα της Ελλάδος, για λόγους εποπτείας.

Τα στοιχεία θα έχουν σημείο αναφοράς την 1η Σεπτεμβρίου, δεδομένου πως φθάνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος περίπου 40 μέρες μετά την καταγραφή τους από τις τράπεζες. Σε αυτήν την ανάλυση θα υπάρχουν συνολικά στοιχεία, ανά χαρτοφυλάκιο και κατηγορία δανείων, τα οποία θα σχετίζονται με τους τριμηνιαίους στόχους των τραπεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!