Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Τσίπρας – Μοσκοβισί: Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν κάνει πίσω στα εργασιακά
[News247]: Τσίπρας – Μοσκοβισί: Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν κάνει πίσω στα εργασιακά

[News247]: Τσίπρας – Μοσκοβισί: Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν κάνει πίσω στα εργασιακά

Ο αισιόδοξος ‘σύντροφος’ Μοσκοβισί, όχι μόνο τάχθηκε στο πλευρό της Αθήνας στέλνοντας μηνύματα σε ΔΝΤ για τα εργασιακά και Βερολίνο για το χρέος, αλλά εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει Staff Level Agreement μέσα στην εβδομάδα. Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό

Την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει Staff Level Agreement, δηλαδή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος, εξέφρασε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά το διάλογο που είχαν νωρίτερα στο Μαξίμου μπροστά στις κάμερες, Μοσκοβισί- Τσίπρας εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμφώνησαν ότι τώρα ήρθε η ώρα για το χρέος .

Μάλιστα στην κατ ιδίαν συνάντηση τους σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του είπε “Δεν μπορώ να δεχθώ λύση που δεν περιλαμβάνει συλλογικές διαπραγματεύσεις” και ο Επίτροπος απάντησε: “Ούτε η Κομισιόν θα δεχθεί λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο”.

Και κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο άλλωστε ο κ.Μοσκοβισί είχε στείλει διπλό μήνυμα τόσο στο ΔΝΤ για τα εργασιακά (ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δε θα δεχθεί μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο), όσο και στο Βερολίνο για το χρέος (είπε ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να πράξουν τα δέοντα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!