Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Τρία προγράμματα για προσλήψεις ανέργων εντός του καλοκαιριού
[News247]: Τρία προγράμματα για προσλήψεις ανέργων εντός του καλοκαιριού

[News247]: Τρία προγράμματα για προσλήψεις ανέργων εντός του καλοκαιριού

Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι τα προγράμματα, που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, η διάρκειά τους, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, οι δικαιούχοι, οι αποδοχές, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια μοριοδότησης

Τρία νέα προγράμματα θα τρέξουν μέσα στο Καλοκαίρι από τον ΟΑΕΔ, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, σε ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του Οργανισμού. Πρόκειται συνολικά για 15.876 θέσεις εργασίας.

Τα δύο από τα τρία συγκεκριμένα προγράμματα, ανακοίνωσε ήδη από την προήγουμενη βδομάδα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, με συνέντευξη της στην κρατική τηλεόραση.

Οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν σταδιακά από τον ΟΑΕΔ, εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου, με την πρώτη ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα πρόκειται για:

1. Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους για 3.494 ανέργους

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αφορά 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας και θα προσληφθούν 3.494 άτομα.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήδη δόθηκε η τελική έγκριση με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο. Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο δράσεων κοινωφελούς εργασίας, ο οποίος έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Στόχος του προγράμματος είναι από τη μια πλευρά να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν άνεργοι και από την άλλη να καλυφθούν ανάγκες σε προσωπικό 17 δήμων της χώρας που παρουσιάζουν ταυτόχρονα και υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!