Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Την κατάληξη της συμφωνίας για τα NOME περιμένει η ΔΕΗ
[News247]: Την κατάληξη της συμφωνίας για τα NOME περιμένει η ΔΕΗ

[News247]: Την κατάληξη της συμφωνίας για τα NOME περιμένει η ΔΕΗ

Σχέδια για τη δημιουργία δύο θυγατρικών εταιρειών προμήθειας που θα έχουν αναλογικό πελατολόγιο με εκείνο της ίδιας της ΔΕΗ σχεδιάζει το ΔΣ. “Καμπανάκι” από τον Μ. Παναγιωτάκη

«Έχουμε επεξεργαστεί το μοντέλο δημιουργίας δύο θυγατρικών εταιρειών προμήθειας που θα έχουν αναλογικό πελατολόγιο με εκείνο της ίδιας της ΔΕΗ και μπορούμε να τις βγάλουμε προς πώληση στον ανταγωνισμό, είτε στο 100% είτε σε πλειοψηφικό ποσοστό. Αλλά αυτό θα το κάνουμε μόνον αν αποτελέσει αντίβαρο για τον περιορισμό των δημοπρασιών τύπου NOME που είναι καταστροφή για την επιχείρηση. Αλλιώς δεν έχει νόημα, θα περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις».

Η αναφορά που έκανε στο energypress υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης φωτίζει την τακτική της ΔΕΗ ενόψει της ολοκλήρωσης των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος: Στο βαθμό που το σχέδιο για τη δημιουργία «μικρών ΔΕΗ προμήθειας» δεν ενταχθεί στη συμφωνία με τους δανειστές ως εναλλακτικό της διαδικασίας των δημοπρασιών υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής παραγωγής (ώστε να οδηγήσει στη μείωση των δημοπρατούμενων ποσοτήτων), η ΔΕΗ θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση και θα κρίνει αν και πότε θα προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!