Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα φάρμακα που θα πωλούνται στα Super Market
[News247]: Τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα φάρμακα που θα πωλούνται στα Super Market

[News247]: Τέλος Οκτωβρίου η λίστα με τα φάρμακα που θα πωλούνται στα Super Market

Έπειτα θα κληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, εφόσον ενδιαφέρονται, να κάνουν αίτηση κατάταξης των προϊόντων τους στα  ΓΕΔΙΦΑ.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα γενικής διάθεσης φάρμακα  – ΓΕΔΙΦΑ- που θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Αμέσως μετά θα κληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, εφόσον ενδιαφέρονται, να κάνουν αίτηση κατάταξης των προϊόντων τους στα  ΓΕΔΙΦΑ.

Σε αυτή την περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να μεταβάλουν τις συσκευασίες των σχετικών σκευασμάτων ως προς την περιεκτικότητά τους αλλά και ως προς τη σήμανση, αφού όπως ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει η εξωτερική τους συσκευασία να φέρει ανεξίτηλο προτυπωμένο ευδιάκριτο πράσινο κύκλο εντός του οποίου θα αναγράφεται το αρκτικόλεξο ΓΕΔΙΦΑ με πορτοκαλί χρώμα.

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο από τον περασμένο Ιούλιο, όπως έτοιμη είναι και η εισήγηση της ειδικής επιτροπής που είχε δημιουργηθεί για τη λίστα με τα σκευάσματα που μπορούν από πλευράς δημόσιας υγείας να πωλούνται και εκτός φαρμακείων. Σύμφωνα με την εισήγηση, χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν σε ένα σημαντικό βαθμό την προστασία του καταναλωτή έχουν 216 –από τα συνολικά 1.580– μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα οποία αφορούν λιγότερες από 100 δραστικές ουσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!