Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 17 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Στο ΣτΕ οι Ολυμπιονίκες
[News247]: Στο ΣτΕ οι Ολυμπιονίκες

[News247]: Στο ΣτΕ οι Ολυμπιονίκες

Μάχονται για τα προνόμια που έχουν λάβει μετά την προσφορά τους μέσω του αθλητισμού

Προσφυγή για την ειδική μεταχείριση που είχαν μέχρι πρόσφατα λόγω της προσφοράς τους, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Ελληνών Ολυμπιονικών καθώς και Ολυμπιονίκες, που έχουν διοριστεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική η παύση της παροχής άδειας πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά και η υποχρέωση να επιλέξουν είτε την άδεια είτε την υπαλληλική θέση στο Δημόσιο όσοι διαθέτουν ήδη και τα δύο.

Στην προσφυγή τους, στρέφονται κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος -όπως αναφέρεται- έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έξι χρόνια μετά, ενώ μέχρι τώρα οι άδειες πρακτορείου παραχωρούνταν κανονικά. Σύμφωνα με τους Ολυμπικονίκες, οτσιαστικά το ΝΣΚ έχει λάβει το εόλο του νομοθέτη αν και η αποστολή του είναι να εκπροσωπεί  και να υποστηρίζει από νομικής σκοπιάς τη διοίκηση.

Οι επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊδηνλή, Σταυρούλα Ζυγούρη, Αγγελική Καραπατάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Σταυρούλα Κοζομπόλη, Ευαγγελία Μωραιτίδου και  Σοφία Παπαδοπούλου, αλλά και ο Σύλλογος αναφέρονταο στην υπ’ αριθμ. 354/2011 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία επισημαίνει ότι «ο Ολυμπιονίκης διορισθείς σε θέση δημοσίου τομέα δεν δύναται να κατέχει παραλλήλως με την ως άνω θέση άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου, παρ΄ ότι αυτή του χορηγήθηκε κατά θεμιτή παρέκκλιση άλλων διατάξεων» (νόμος 2166/1993).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!