Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Στο ΣτΕ για να μην επαναπροωθηθεί στην Τουρκία
[News247]: Στο ΣτΕ για να μην επαναπροωθηθεί στην Τουρκία

[News247]: Στο ΣτΕ για να μην επαναπροωθηθεί στην Τουρκία

Στην ελληνική Δικαιοσύνη προσέφυγε Σύριος μετανάστης προκειμένου να μην επιστρέψει στη γείτονα χώρα

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκε σήμερα ένας μετανάστης, υπήκοος Συρίας, ο οποίος κλήθηκε να επαναπροώθησή του στην Τουρκίας. Ο ίδιος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες συγκροτήθηκαν νέες ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών.

Κατά τη σημερινή συζήτηση, ο Σύριος υποστήριξε πως η αιτιολογία με την οποία αποφασίστηκε επαναπροώθηση του είναι εσφαλμένη. Μάλιστα, αμφισβήτησε το κατά πόσο η Τουρκία παρέχει προστασία ασφαλούς χώρας, αφού όπως ανέφερε, ο ίδιος έχει κακομεταχειριστεί κατά την παραμονή του εκεί. Από την πλευρά του, το ελληνικό Δημόσιο, μέσω των δικηγόρων του ανέφερε πως σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα, η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, αφού φιλοξενεί 2,7 εκατομμύρια Σύριους σε καταυλισμούς οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και εργασία.

Στο πλευρό του βρέθηκαν οργανώσεις οι οποίες επίσης έχουν προσφύγει επί του ίδιου ζητήματος, ισχυριζόμενες πως στις επίμαχες ανεξάρτητες επιτροπές προσφύγων είναι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών, καιώς και ότι η επιλογή των δικαστών έγινε από το γενικό  Επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων  και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ή μετά από κλήρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!