Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Σαουδάραβας πρίγκιπας ζητά να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν
[News247]: Σαουδάραβας πρίγκιπας ζητά να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν

[News247]: Σαουδάραβας πρίγκιπας ζητά να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν

Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν, πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα σύμφωνα με την βασιλική οικογένεια της χώρας (Pics)

Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, δημοσίευσε μία 4σέλιδη ανοιχτή επιστολή με τίτλο “Ήρθε η ώρα οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία να αρχίσουν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους”, επισημαίνοντας τα οικονομικά, κοινωνικά και θρησκευτικά οφέλη μιας τέτοιας κίνησης.

“Σταματήστε τη διαμάχη. Ήρθε η ώρα να οδηγήσουν οι γυναίκες” τουίταρε ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας στα αραβικά και τα αγγλικά την Τρίτη το βράδυ, προσθέτοντας ένα link που παρέπεμπε στην επιστολή του στην ιστοσελίδα του.

 

Η αποτροπή μιας γυναίκας από την οδήγηση ήταν ένα “ζήτημα δικαιωμάτων παρόμοιο με εκείνο που τις απαγόρευε από την εκπαίδευση ή μιας ανεξάρτητης ταυτότητας” έγραψε. “Όλα αυτά είναι άδικες πράξεις μιας παραδοσιακής κοινωνίας, πολύ πιο περιοριστικές από ότι νομίμως επιτρέπεται από τους θρησκευτικούς κανόνες.”

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν συλληφθεί στο παρελθόν επειδή αψήφησαν την απαγόρευση της οδήγησης στις γυναίκες στο συντηρητικό βασίλειο.

Το 1990 χιλιάδες γυναίκες έπιασαν το τιμόνι των αυτοκινήτων τους, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!