Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Γ. Ρος: Ο νέος υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ και η σχέση του με την Ελλάδα
[News247]: Γ. Ρος: Ο νέος υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ και η σχέση του με την Ελλάδα

[News247]: Γ. Ρος: Ο νέος υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ και η σχέση του με την Ελλάδα

Ποιος είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που αναλαμβάνει τον τομέα του εμπορίου, ποια η σχέση του με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και πως εμπλέκεται με την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών;

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουίλμπουρ Ρος αναμένεται να ορισθεί υποψήφιος για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εμπορίου, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη στελέχωση της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ . Ποιος είναι ο 79χρονος επιχειρηματίας, τι σχέση είχε με τις οικονομικές κρίσεις σε Αμερική, Ιρλανδία, Κύπρο και Ελλάδα; Πώς ο μελλοντικός υπουργός εμπορίου είναι ίσως ο μόνος Αμερικανός που γνωρίζει τόσο καλά την ελληνική κρίση και συγκεκριμένα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα .

Ο Ρος, είναι πρόεδρος της W.L.Ross & Co με πολυετή εμπειρία στις επενδύσεις και συγκεκριμένα σε επενδύσεις σε χρεοκοπημένες και προς αναδιάρθρωση επιχειρήσεις. Φάινεται πως βρισκόταν πίσω από την προεκλογική εκστρατεία Τραμπ σε θέματα οικονομικής πολιτικής, μαζί με άλλους επιχειρηματίες και επενδυτές όπως οι Harold Ham, John Paulson και Tom Barrack.

 

Πρώην τραπεζίτης, είναι γνωστός για την αναδιάρθρωση χρεοκοπημένων επιχειρήσεων σε τομείς της βιομηχανίας που έχουν να κάνουν με τον χάλυβα, τον άνθρακα, τις τηλεπικοινωνίες, την υφαντουργία και τις ξένες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!