Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Ρόδος: Με απέλαση κινδυνεύει 19χρονος μαθητής
[News247]: Ρόδος: Με απέλαση κινδυνεύει 19χρονος μαθητής

[News247]: Ρόδος: Με απέλαση κινδυνεύει 19χρονος μαθητής

Δύο φορές έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου του 19χρονου Αχμέτ Σατούφ

Με απέλαση κινδυνεύει ο 19χρονος μαθητής λυκείου της Ρόδου, Αχμέτ Σατούφ, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Αυγούστου 2016 στο Καστελόριζο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο έφηβος Σύρος είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς ανήκει σε ευάλωτη ομάδα και κατέθεσε αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Δύο φορές απορρίφθηκε η αίτησή του και έτσι, συνελήφθη στις 30 Νοεμβρίου. Κατά το διάστημα παραμονής του στη Ρόδο, ο 19χρονος άρχισε να φοιτά στη Β’ Τάξη του 2ου Λυκείου Ρόδου, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα ελληνικών για ενήλικες στο Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού τμήματος του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η “Ροδιακή”, ο 19χρονος Αχμέτ επέδειξε αξιοσημείωτη συνέπεια και πρόοδο στα μαθήματα του, αλλά και ενεργό δράση αλληλεγγύης προσφύγων μέσω της τοπικής ομάδας ΟΑΣΙΣ Ρόδου.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τη “Ροδιακή”, η νομική εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες κ. Ελπίδα Κυρμπάση, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να επανενωθεί η οικογένεια του 19χρονου. Ο πατέρας και η δίδυμη αδελφή του Αχμέτ βρίσκονται στη Γερμανία όπου μετέβησαν και η μητέρα του με τα τέσσερα ανήλικα αδέρφια του. Ο Αχμέτ δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει καθώς είναι ενήλικος και πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απέλασης στην Τουρκία.

Στο «πλευρό» του βρίσκονται η Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων Ρόδου «ΟΑΣΙΣ» καθώς και το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, αλλά και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες το οποίο, δια της κας.Ελπίδας Κυρμπάση, έχει ξεκινήσει τις νόμιμες ενέργειες για την κατάθεση αίτηση ακύρωσης της απόφασης που έχει ληφθεί για τον νεαρό αλλοδαπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!