Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: “Προσπάθεια υποβιβασμού του ΣτΕ”
[News247]: “Προσπάθεια υποβιβασμού του ΣτΕ”

[News247]: “Προσπάθεια υποβιβασμού του ΣτΕ”

Η Ένωση Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιδρούν για τις αναφορές γύρω από τις αποφάσεις για τα μνημόνια και το PSI

Την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, εκφράζει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τα όσα ακούστηκαν γύρω από τις αποφάσεις που κατά καιρούς έλαβε το ανώτατο δικαστήριο για σημαντικά ζητήματα.

Η δικαστική Ένωση αντιδρά στα δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την ομιλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, στην 32η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, όπου άφησε αιχμές για παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με το μνημόνιο και το  PSI. Συγκεκριμένα, είχε πει χαρακτηριστικά: “Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα  και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς την ευθύνη μας για αυτά τα Μνημόνια και το PSΙ.. Ας ανοίξουν τις αποφάσεις”.

Η Ένωση, με ανακοίνωσή της, απαντά πως “οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!