Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Οι προσκυνητές του Φιντέλ Κάστρο
[News247]: Οι προσκυνητές του Φιντέλ Κάστρο

[News247]: Οι προσκυνητές του Φιντέλ Κάστρο

Η προσέλευση στο μνημείο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης κυμαίνεται από 2.000 ως 4000 επισκέπτες την ημέρα από τις 4 Δεκέμβρη, ημέρα ταφής του στο Σαντιάγο Ντε Κούβα

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο προκάλεσε την θλίψη σε χιλιάδες Κουβανούς, ενώ αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο από ΜΜΕ και πολιτικούς στο δυτικό κόσμο. Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης είχε διαμηνύσει στην ηγεσία του κόμματος πως δεν επιθυμεί να δώσει το όνομά του σε κανέναν δρόμο ή μεγάλο μνημείο στο νησί. Έτσι, το μόνο σημείο που μπορεί να ανατρέξει κανείς αν επιθυμεί να “βρει” τον Φιντέλ, είναι το κοιμητήριο όπου ετάφη.

Έπειτα από τελετή που έγινε παρουσία ηγετών χωρών και πλήθους κόσμου στις 4 Δεκεμβρίου, η τελευταία κατοικία του βρίσκεται στο Σαντιάγκο Ντε Κούβα. Μέσα στο κοιμητήριο ένας ακανόνιστος βράχος φέρει μια σκούρα επιγραφή από γρανίτη, στην οποία και αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του επί δεκαετίες ηγέτη της Κούβας: ΦΙΝΤΕΛ.

Φαίνεται πως από την ημέρα της ταφής του, το σημείο προσελκύει συνεχώς δεκάδες τουρίστες και αμέτρητους πολίτες της χώρας που καταφθάνουν στον τάφο του ηγέτη τους. Ο Χοζέ Λόπες Ντουράν, που εργάζεται στο κοιμητήριο αναφέρει στο αμερικάνικο USAToday πως περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες έχουν περάσει από το μνημείο από τις αρχές του Δεκέμβρη – περίπου 2000 με 3000 την ημέρα.

“Ο Φιντέλ ήταν ο πατέρας μας” αναφέρει η 42χρονη Γιάντρα Κρουζ, που ταξίδεψε 400χλμ για να βρεθεί μπροστά στον τάφο του Κάστρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!