Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 26 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Πρόκληση Κοστέλο: Υπάρχει πρόοδος αλλά μην μιλάτε για ‘καθαρή έξοδο’
[News247]: Πρόκληση Κοστέλο: Υπάρχει πρόοδος αλλά μην μιλάτε για ‘καθαρή έξοδο’

[News247]: Πρόκληση Κοστέλο: Υπάρχει πρόοδος αλλά μην μιλάτε για ‘καθαρή έξοδο’

Η Ελλάδα ξεκίνησε από τον πάτο και ακόμα είναι κάπου εκεί κοντά, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΕΕ

Φρένο στις προσδοκίες για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο έβαλε πριν λίγη ώρα ο επικεφαλής της ομάδας της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Ντέκλαν Κοστέλο μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος είπε ότι «ο όρος καθαρή έξοδος δεν είναι ίσως η καταλληλότερη και πιο χρήσιμη ορολογία». Θύμισε επίσης ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε ακόμα , αυτό που συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν το τι χρειάζεται να γίνει για να κλείσει η αξιολόγηση. Και αυτό απαιτεί πολλή δουλειά ακόμη.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά η Ελλάδα ξεκίνησε από τον πάτο και ακόμα είναι κάπου εκεί κοντά και τόνισε ότι αντί να βρίσκεται κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου πρέπει να έχει και τη φιλοδοξία να κινείται μεταξύ των καλύτερων στις επιδόσεις.

Παραδέχθηκε όμως ότι για πρώτη φορά που η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της στην ώρα τους για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση αλλά υπενθύμισε ότι τα περισσότερα προαπαιτούμενα που είναι ανοιχτά θα πρέπει να μπουν ένα νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την Βουλή πριν τα Χριστούγεννα τα υπόλοιπα θα πρέπει να μπουν σε ένα επόμενο στις αρχές Ιανουαρίου για να υπάρξει πολιτική συμφωνία πριν το Eurogroup 24 Ιανουαρίου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!