Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
[News247]: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

[News247]: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Νέα τμήματα, επαγγελματικά δικαιώματα, οικονομική ενίσχυση, «ανωτατοποίηση» καθηγητών ΤΕΙ, παλιοί απόφοιτοι ΤΕΙ και προοπτικές, διετή προγράμματα σπουδών και η σχετική έκθεση βιωσιμότητας του νέου ΑΕΙ. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Της Μίκας Κοντορούση

Έκτακτη ενίσχυση 1,5 εκ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό προϋπολογισμό των δύο ΤΕΙ που απορροφά, έχει ήδη εξασφαλιστεί για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , στον απόηχο της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας να συρρικνώσει την Ανώτατη Εκπαίδευση, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη δυναμική των Ιδρυμάτων αλλά και το πλήγμα που δέχτηκε η Ανώτατη Εκπαίδευση στην εποχή των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, διευκρινίζεται ότι εάν κάποιοι από τους παλιότερους απόφοιτους των δύο ΤΕΙ επιθυμούν να μετατρέψουν το πτυχίο τους σε ΠΕ, μπορούν να το κάνουν με τη χρήση ειδικών κατατακτηρίων εξετάσεων.

Μάλιστα σε σχετική έκθεση που θα κατατεθεί στη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Βουλή, θα αναλυθεί διεξοδικά η βιωσιμότητα, αλλά και οι επιπτώσεις του νέου πανεπιστημίου.

Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο ΑΕΙ στη Δυτική Αττική και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Γιατί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στο συγκεκριμένο εγχείρημα;

Η πολιτική που εφαρμόζει το ΥΠΠΕΘ ως προς τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τον ρόλο των ΤΕΙ σε αυτόν δεν αποτελεί μία καινοφανή πρωτοβουλία. Εδράζεται στα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και στις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!