Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Ποτάμι: Να συμφωνήσουμε για ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ
[News247]: Ποτάμι: Να συμφωνήσουμε για ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ

[News247]: Ποτάμι: Να συμφωνήσουμε για ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Τι επισημαίνει το Ποτάμι ενόψει της διάσκεψης των προέδρων των κομμάτων για το θέμα, την Τετάρτη

Τη συμβολή όλων, προκειμένου να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού όμως γίνει πρώτα γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά, ζητάει το Ποτάμι , με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα.

“Η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες . Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ.Παππά που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δε δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου”, αναφέρει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει: “Το Ποτάμι -που έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ- θέλοντας να προστατεύσει το θεσμό της ανεξάρτητης αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μια φορά το ναυάγιο συγκρότησής της. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!