Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Δ. Πολιτόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας
[News247]: Δ. Πολιτόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

[News247]: Δ. Πολιτόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης εξηγώντας τους λόγους που οφείλουμε να μειώσουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή του Προκόπη Αγγελόπουλου, Βουτιές στην Ενημέρωση.

Ο κ. Πολιτόπουλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη χρήση πλαστικής σακούλας, σύμφωνα με το οποίο από 1/1/2018 θα υπάρχει χρέωση 0,08 λεπτών του ευρώ για κάθε σακούλα σούπερ μάρκετ.

Όπως δήλωσε, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επιτυχία του μέτρου, ωστόσο η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με τις σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μειωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η χρήση των μικρών σακούλων.

Εξήγησε, επίσης ότι οι βιοδιασπώμενες σακούλες, δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν περισσότερο επικίνδυνες, διότι τα μικρά κομμάτια στα οποία διαλύεται, περνούν στην τροφική αλυσίδα και για αυτόν το λόγο θα απαγορευθούν.

 

Όπως τόνισε είναι πρωτίστως υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν σωστά τους πολίτες, ώστε να γίνει κατανοητό γιατί αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Ως προς την τακτική που ακολουθείται, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ επισήμανε ότι πρόκειται για έναν κοινό δρόμο με τα άλλα κράτη της Ευρώπης και σημείωσε ότι το κόστος για την αγορά της κάθε σακούλας θα επιστρέφεται ανταποδοτικά στους πολίτες όπως για παράδειγμα μέσω της διανομής τσαντών πολλαπλών χρήσεων και προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!