Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Πολυνομοσχέδιο με πλαστικό χρήμα και εκπλήξεις
[News247]: Πολυνομοσχέδιο με πλαστικό χρήμα και εκπλήξεις

[News247]: Πολυνομοσχέδιο με πλαστικό χρήμα και εκπλήξεις

Την σύνδεση των δαπανών μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο μισθωτών και των συνταξιούχων, πακέτο φόρων και περικοπές φοροαπαλλαγών για να κλείσει η τρύπα των 600 εκ ευρώ το 2018 και αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ή το αργότερο την Δευτέρα στην Βουλή

Το νέο πολυνομοσχέδιο έχει ως στόχο να κλείσει την διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό την διετία 2017 – 2018 την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου που αποτελεί το συμπλήρωμα του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον φέρνει επιτέλους στην Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα με αλλαγές η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η απουσία έστω και πρόβλεψης για τον γνωστό ως ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις αφού το σχετικό αίτημα δεν γινόταν με κανένα τρόπο αποδεκτό από τους δανειστές.

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται επίσης:

Η μείωση του ανώτατου ορίου δαπανών μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών από το 30% στο 20 % για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ για την κατοχύρωση του αφορολόγητου. Με τα δεδομένα αυτά ένας μισθωτός το αφορολόγητο όριο και έχει εισόδημα έως 10.000 θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με πλαστικό χρήμα, το 15% εφόσον έχει εισόδημα έως 30.000 και για εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει δαπανήσει με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το 20% αλλά θα υπάρχει και ανώτατο όριο δαπάνης (π.χ. 12.000 ευρώ)

- οι επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές θα το δηλώνουν με ειδική πινακίδα που θα είναι εμφανής στην είσοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!