Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: H πόλη που δέχεται πληρωμή φόρων με bitcoin
[News247]: H πόλη που δέχεται πληρωμή φόρων με bitcoin

[News247]: H πόλη που δέχεται πληρωμή φόρων με bitcoin

Ο ελβετικός δήμος του Κιάσο πρόκειται να επιτρέψει στους κατοίκους του να καταβάλλουν τους φόρους τους σε bitcoin, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος

του Ντέιβιντ Μάγιερ

Ο ελβετικός δήμος του Κιάσο πρόκειται να επιτρέψει στους κατοίκους του να καταβάλλουν τους φόρους τους σε bitcoin, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Η πόλη, που βρίσκεται στο νότιο σύνορο της Ελβετίας με την Ιταλία, ανταγωνίζεται την πόλη του Τσουγκ ως προς το ποια από τις δύο θα αναδειχθεί σε κόμβο του κρυπτονομίσματος.

Το Τσουγκ, που αυτοαποκαλείται «Κρυπτο-Κοιλάδα» ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα πέρυσι, στα πλαίσια του οποίου γίνονται πλέον δεκτές οι πληρωμές σε bitcoin για δημοτικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα στέφθηκε με επιτυχία, και γι’ αυτό το Τσουγκ το συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το Κιάσο – ή αλλιώς «Κρυπτό-Πολη» – πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας δεκτά τα bitcoin για την πληρωμή φόρων, για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 250 ελβετικά φράγκα (217 ευρώ).

«Το Κιάσο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως επίκεντρο τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, τόσο για το καντόνι όσο και για ολόκληρη την Ελβετία» δήλωσε ο δήμαρχος Bruno Arrigoni, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται, προφανώς, σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Κιάσο να αντισταθμίσει την πτώση στις δραστηριότητες του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού τομέα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!