Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη
[News247]: Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη

[News247]: Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη

Το παραπάνω ανησυχητικό εύρημα διαπίστωσε δημοσκόπηση της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix, την ώρα που οι Ιταλοί καλούνται την Κυριακή να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει ο Ματέο Ρέντσι

Ποια χώρα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φύγει από την Ευρωζώνη; Για πρώτη φορά δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ιταλία , σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix.

Οι περίπου 100 θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές που μετείχαν στη δημοσκόπηση δίνουν 19,3% πιθανότητες σε έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, τους επόμενους 12 μήνες.

Την Κυριακή οι Ιταλοί καλούνται στις κάλπες για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει ο Ματέο Ρέντσι.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Τζιοβάνι Ορσίνα σημειώνει:

«Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Το «ναι» στο δημοψήφισμα δε σημαίνει «ναι» στο ευρώ. Το «όχι» δε σημαίνει θάνατος στο ευρώ. Είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Σίγουρα προβλέπω μεγάλα προβλήματα για το ευρώ στο μέλλον, αν η Ιταλία δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της.»

Αποφασισμένοι να μην πέσουν έξω όπως συνέβη με το Brexit, επενδυτές από Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη «σορτάρουν» τις ιταλικές τράπεζες, κυρίως τις Banco Popolare Di Milano και  Banca Carige, όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής του ιταλικού χρηματιστηρίου, Ραφαέλε Τζερουσάλμι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!