Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Ποιος φοβάται τον Ερντογάν και τις εθνικιστικές κορώνες του;
[News247]: Ποιος φοβάται τον Ερντογάν και τις εθνικιστικές κορώνες του;

[News247]: Ποιος φοβάται τον Ερντογάν και τις εθνικιστικές κορώνες του;

Όσα εσωτερικά, συσπειρωτικά, εθνικιστικά λέει ο Τούρκος πρόεδρος περί τουρκικών συνόρων. Ποια είναι η κρυφή ατζέντα του και γιατί μας την δείχνει τώρα; Η αυτοματοποιημένη αντίδραση του ελληνικού ΥπΕξ, για ένα δόγμα που δεν θα τεθεί ποτέ σε εφαρμογή. Ο καθηγητής Κ. Φίλης αναλύει στο NEWS 247

Λίγο μετά την αμφισβήτηση των τουρκικών συνόρων, όπως καθορίστηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέρχεται με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Και μπορεί στην πραγματικότητα, να μην μίλησε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη, όπως εσφαλμένα δημιοσιεύτηκε από το ΑΠΕ, ωστόσο ανέφερε με τον πλέον πομπώδη λόγο και τρόπο, ότι “Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία”, κάνοντας λόγο για “τα σύνορα της καρδιάς μας”.

Ποιο κρυφό σχέδιο ή προσωπική πολιτική ανάγκη μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την επιλογή λέξεων και γιατί επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή, να εκφωνήσει τις εθνικιστικές κορώνες του;

Ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, ερμηνεύει στο NEWS 247 τη στάση Ερντογάν και ξεδιπλώνει το τουρκικό “σχέδιο” δημιουργίας ενός μουσουλμανικού τόξου επιρροής πέραν των καθορισμένων συνόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!