Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε εν ενεργεία Δήμαρχο της Φθιώτιδας
[News247]: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε εν ενεργεία Δήμαρχο της Φθιώτιδας

[News247]: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε εν ενεργεία Δήμαρχο της Φθιώτιδας

“Καμπάνες” και σε υπάλληλο του Δήμου και σε εργολάβο που φέρεται να πληρώθηκε για έργο που δεν έγινε

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο Δήμαρχος Μακρακώμης για υπόθεση που αφορούσε ανάθεση έργου το 2012.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου τα λεφτά πληρώθηκαν (ποσό στα 10.000 ευρώ με το ΦΠΑ) αλλά αντλιοστάσιο στα Καμπιά Σπερχειάδας δεν έγινε.

Σύμφωνα με την πλευρά του Δημάρχου το έργο έγινε σε άλλο χωριό, ζητώντας να λογισθεί ως λάθος χωρίς να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση του Δήμου που θα έσβηνε και την κατηγορία της απιστίας. Το Δικαστήριο όμως έκρινε ότι δεν έγινε κάτι από λάθος και καταδίκασε τον Δήμαρχο που πλέον έχει σοβαρό πρόβλημα όχι απλά για την εκτέλεση της ποινής αλλά για τη διατήρηση του αξιώματός του. Επίσης την ίδια “καμπάνα” το δικαστήριο έριξε και στον Ηλεκτρολόγο του Δήμου στον οποίο στέρησε και τα πολιτικά του δικαιώματα για ένα χρόνο και στον εργολάβο του έργου (που έγινε και δεν έγινε). Δε δικάστηκαν λόγω παραγραφής (πέρασε η 5ετια) δύο ακόμη υπάλληλοι του Δήμου, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος που ως επικεφαλής της Επιτροπής παρέλαβε το επίμαχο έργο (που έγινε και δεν έγινε) απηλλάγη λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα επίσης με την έδρα στο ποινικό μητρώο του υπάρχει άλλη μία καταδίκη με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι όποια από τις δύο τελεσιδικίσει πρώτη, θα πρέπει να εκτελεστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!