Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Ποια εταιρεία παίρνει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων
[News247]: Ποια εταιρεία παίρνει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

[News247]: Ποια εταιρεία παίρνει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

Η Aktua “ανοίγει” το χορό της εισόδου των νέου τύπου για την Ελλάδα, εταιριών διαχείρισης επισφαλών δανείων

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας σε εταιρία διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι όλα έτοιμα για να παραλάβει η Aktua την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων ιδιωτών, διαχειριζόμενη ένα πολυπληθές χαρτοφυλάκιο retail banking.

Με την Aktua να “ανοίγει” το χορό της εισόδου των νέου τύπου για την Ελλάδα, εταιριών διαχείρισης επισφαλών δανείων, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ενεργητική πλέον διαχείριση των NPLs , που «βασανίζουν» επί σειρά ετών τους….ισολογισμούς των τραπεζών.

Με την προϋπόθεση ότι πληρούν όλα τα κριτήρια του νέου νομικού και θεσμικού πλαισίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή των εν λόγω εταιριών, είναι αυτή που θα δώσει το «πράσινο φως» για τις άδειες. Κριτήρια στις περιπτώσεις αυτές, δεν αποτελεί το ύψος των κεφαλαίων , όπως για παράδειγμα θα απαιτείτο για την ίδρυση τραπεζικού ιδρύματος ( άλλωστε το αρχικό κεφάλαιο για τις εταιρίες διαχείρισης είναι εξαιρετικά χαμηλό: 100.000 ευρώ), αλλά μία σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με:

– Επιχειρηματικό σχέδιο

–Έλεγχο καταλληλότητας βασικών λειτουργικών δομών

–Υπεύθυνα πρόσωπα που «τρέχουν» την εταιρία

«Είναι σαφές», σχολιάζουν πηγές της Τραπέζης Ελλάδος, «ότι δεν πρόκειται να δοθούν «άδειες- «κέλυφος». Οταν διαπιστωθεί ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια του νόμου, θα δίνεται άδεια και εφεξής, οι εταιρίες αυτές θα παρακολουθούνται συνεχώς από την αντίστοιχη Διεύθυνση Εποπτείας της Τραπέζης Ελλάδος».

Προφανώς για λόγους εμπιστευτικότητας, δεν είναι ανακοινώσιμο ποιές και πόσες εταιρίες έχουν υποβάλλει αίτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!