Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Περιμένουν τους ελέγχους οι κάτοικοι των Αναργύρων στο Αμύνταιο
[News247]: Περιμένουν τους ελέγχους οι κάτοικοι των Αναργύρων στο Αμύνταιο

[News247]: Περιμένουν τους ελέγχους οι κάτοικοι των Αναργύρων στο Αμύνταιο

Με έξοδα της ΔΕΗ θα νοικιάσουν σπίτι αυτοί που θα μείνουν χωρίς στέγη. Τι έδειξε η αυτοψία

Την Παρασκευή, τελικά, θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχων των 200 σπιτιών στο χωριό Ανάργυροι στο Αμύνταιο, από κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ θέτει ως προϋπόθεση για να γίνει αυτό να υπάρξει ένας ευρύτερος συντονισμός των φορέων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποτελεσματικότερα.

Ο κ. Λέκκας είχε επισκεφτεί την περιοχή αμέσως μετά την κατολίσθηση, όταν η αυτοψία είχε κρίνει ακατάλληλα τα 30 σπίτια του χωριού που βρίσκονται εγγύτερα στο ορυχείο. Οι άνθρωποι που έμεναν στα σπίτια αυτά ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της ΔΕΗ ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι με τα έξοδα πληρωμένα από την επιχείρηση. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσα σπίτια κριθούν μη κατοικήσιμα από τους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες που βρίσκονται στην περιοχή, το φαινόμενο έχει σταματήσει, ωστόσο, επιτακτική είναι η ανάγκη να προχωρήσουν και οι διαδικασίες κατασκευής του νέου οικισμού, στην τοποθεσία Κουρί του δήμου Εορδαίας, το συντομότερο, με τους κατοίκους να έχουν λάβει υποσχέσεις ότι αυτό μπορεί να γίνει σε χρονικό διάστημα ακόμη και μικρότερο του ενός έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!