Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης- Επιμένει ο Ερντογάν
[News247]: Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης- Επιμένει ο Ερντογάν

[News247]: Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης- Επιμένει ο Ερντογάν

Αυστηρό πλαίσιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με απόλυτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Επέμεινε στις προκλήσεις και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Τουρκίας

Βάση της ελληνοτουρκική φιλίας είναι η Συνθήκη της Λωζάνης και ως τέτοια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Αυτό υπογράμμισε υποδεχόμενος στην Ελλάδα τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ.Ερντογάν, πάντως, επέμεινε στη θέση του για ανάγκη ‘αναθεώρησης’ της Συνθήκης της Λωζάνης, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι δεν εφαρμόζεται σε ό,τι αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Μάλιστα, για μία ακόμη φορά ο τούρκος πρόεδρος μίλησε ουσιαστικά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, κάνοντας αναφορές σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνέχισε κάνοντας εκτενείς αναφορές στον τρόπο εκλογής του Πατριάρχη στο Φανάρι για να ισχυρισθεί ότι αντίστοιχα εμποδίζεται η εκλογή του αρχιμουφτή στη Θράκη με το διορισμό από το κράτος. Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν έντονος και ο κ.Παυλόπουλος φάνηκε ευθύς εξ αρχής αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε λέξη από τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Ερντογάν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Σκάι, αναπάντητη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!