Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Παράλληλη συμφωνία για ΔΝΤ χωρίς νέα μέτρα
[News247]: Παράλληλη συμφωνία για ΔΝΤ χωρίς νέα μέτρα

[News247]: Παράλληλη συμφωνία για ΔΝΤ χωρίς νέα μέτρα

Έντονο είναι το “παζάρι” μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ για τους όρους συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα. Τήρηση των συμφωνηθέντων εξακολουθεί να ζητά το Μαξίμου

Μπορεί το ορόσημο της 5 Δεκεμβρίου για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας να χάνεται, όμως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να αισιοδοξούν πως η αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους. Η ανταλλαγή emails με τους εταίρους συνεχίζεται και χθες στο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει μόνο με την υπογραφή μιας παράλληλης συμφωνίας, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, που θα ολοκληρώνεται την ίδια χρονική περίοδο με την υπάρχουσα. Η βασική ρητορική της κυβέρνησης πως «νέα μέτρα μετά το 2018 δεν θα γίνουν αποδεκτά» παραμένει και με αυτή τη θέση θα μεταβεί την Κυριακή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν καλά πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης, αλλά θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης που θα έσπευδε να το χαρακτηρίσει ως «τέταρτο μνημόνιο».

Πέρα από το θέμα του βραχυπρόθεσμους χρέους, όπου η εικόνα φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό με τα περιθώρια ελιγμών από το Μαξίμου να μην είναι πάρα πολλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!