Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Οργή στη Βρετανία- Ταξιδιωτική οδηγία για Ρωσία
[News247]: Οργή στη Βρετανία- Ταξιδιωτική οδηγία για Ρωσία

[News247]: Οργή στη Βρετανία- Ταξιδιωτική οδηγία για Ρωσία

Παράλληλα με την απέλαση ρώσων διπλωματών, η Βρετανία ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων κατά της Ρωσίας, που έχουν αντίκτυπο και στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις – Έρχονται αντίμετρα, απαντά η Μόσχα -Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για τον ρώσο πρώην πράκτορα

Στην άμεση λήψη μέτρων που οξύνουν ακόμη περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας, προχωρά η Βρετανία που σήμερα κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του. Σε πρώτη φάση, αφότου ανακοίνωσε την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών , εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που σκέφτονται να επισκεφθούν τη Ρωσία και επιπλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέων προμηθευτών φυσικού αερίου. Για αντίποινα προειδοποιεί η Μόσχα, που αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Για το θέμα θα συνεδριάσει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στον απόηχο των σημερινών ανακοινώσεων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε τους βρετανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τον κίνδυνο “εχθρικών αντιδράσεων” απέναντί τους, καλώντας τους να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια. «Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα (έκφρασης) αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο» αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!