Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Οργή στη Σρεμπρένιτσα για την εκλογή Σερβοβόσνιου δημάρχου
[News247]: Οργή στη Σρεμπρένιτσα για την εκλογή Σερβοβόσνιου δημάρχου

[News247]: Οργή στη Σρεμπρένιτσα για την εκλογή Σερβοβόσνιου δημάρχου

Ο πρώτος Σερβοβόσνιος δήμαρχος στη βοσνιακή πόλη, εκεί όπου το 1995 σημειώθηκε η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, με δράστες Σερβοβόσνιους

Ανησυχία στους συγγενείς των χιλιάδων μουσουλμάνων που σφαγιάστηκαν στη Σρεμπρένιτσα από Σερβοβόσνιους τον Ιούλιο του 1995, έχει προκαλέσει η εκλογή του Σερβοβόσνιου Μλάντεν Γκρούιτσιτς στη θέση του δημάρχου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα, ο Γκρούισιτς συγκέντρωσε το 54,4% των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Οκτωβρίου και έγινε ο πρώτος Σέρβος δήμαρχος της βοσνιακής πόλης από το 1999.

Η είδηση έγινε δεκτή με οργή από τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής, της χειρότερης στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, η οποία έχει χαρακτηριστεί γενοκτονία από δύο διεθνή δικαστήρια. Σχεδόν 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι η πόλη ήταν υπό την προστασία του ΟΗΕ.

Ο απερχόμενος μουσουλμάνος δήμαρχος, Καμίλ Ντουράκοβιτς, με δάκρυα στα μάτια, αρνήθηκε να παραδεχτεί την ήττα και δεσμεύτηκε να υποβάλλει ένσταση.

Συγγενείς όσων δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα δήλωσαν ότι αισθάνονται “προδομένοι” από την εκλογή του Σέρβου υποψηφίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!