Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Ο ΟΑΣΑ καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς του
[News247]: Ο ΟΑΣΑ καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς του

[News247]: Ο ΟΑΣΑ καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς του

Καταδίκη ρατσιστικών συμπεριφορών του ΟΑΣΑ από οδηγούς του και επιβολή κυρώσεων στους ενεχόμενους

Την κατηγορηματική καταδίκη των περιστατικών στα οποία οδηγοί λεωφορείων αρνήθηκαν να επιβιβάσουν πρόσφυγες εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, μετά από σχετικές καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ).

Ο κ. Τάσος Ταστάνης, αφού εκφράζει τη λύπη του εκ μέρους της διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων του ομίλου, δεσμεύεται ότι “ο ΟΑΣΑ, μέσω της ΟΣΥ η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, από την πρώτη στιγμή που συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους ενέχονται και, κυρίως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς συνανθρώπους μας πρόσφυγες, θύματα πολέμου”.

Ο κ. Ταστάνης χαρακτηρίζει τα περιστατικά αυτά μεμονωμένα, υπενθυμίζοντας ότι “ο ΟΑΣΑ επί μήνες διέθετε και διαθέτει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων… από τα νησιά μας στον Πειραιά, για την πλατεία Βικτωρίας, για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όπου αλλού χρειάστηκε για να μεταβούν, ενώ με δική του πρωτοβουλία τροποποίησε και επέκτεινε τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή όπου σημειώθηκαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των προσφύγων από και προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ελευσίνας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!