Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Novartis: Ψάχνουν τα ‘μονοπάτια’ του μαύρου χρήματος
[News247]: Novartis: Ψάχνουν τα ‘μονοπάτια’ του μαύρου χρήματος

[News247]: Novartis: Ψάχνουν τα ‘μονοπάτια’ του μαύρου χρήματος

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία αναζητώντας στοιχεία όχι μόνο για τους εταιρικούς λογαριασμούς, αποκαλούμενους “τροφοδότες”, της Novartis

Στον στενό πυρήνα των προσώπων που βρίσκονταν σε νευραλγικά πόστα και κοντά σε πολιτικά πρόσωπα επικεντρώνεται η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς οι οποίοι αναζητούν τον “δρόμο του χρήματος”.

Στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη βουλή περιέχονται άλλωστε στοιχεία που συμπίπτουν χρονικά με την υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για φάρμακα της Novartis και την καταβολή μιζών, όπως τις περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν την πυξίδα για τα επόμενα βήματα της έρευνας, ωστόσο, θα πρέπει να “κουμπώσουν” με την ροή ενός εμβάσματος για να στοιχειοθετηθεί το πολιτικό χρήμα και η εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων.

Σκοπός άλλωστε των εφόδων που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν η κατάσχεση εγγράφων ή άλλων στοιχείων που μπορεί να βοηθήσουν στην αποκάλυψη εμβασμάτων. Η δικαστική έρευνα επικεντρώνεται σε γενικούς γραμματείς, πρόεδρους δημοσίων οργανισμών, συμβούλους πρώην υπουργών και μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων.

Μέχρι τώρα υπήρχε διάψευση ότι έχει εντοπιστεί ύποπτο έμβασμα ή κίνηση λογαριασμού, ενώ διαψεύδουν και την φημολογία ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο ή ηχητικό ντοκουμέντο που κάνει λόγο για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο.

“Κλειδί” είναι οι ελβετικοί λογαριασμοί για τους οποίους οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!