Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Νέος αγωγός αερίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια
[News247]: Νέος αγωγός αερίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια

[News247]: Νέος αγωγός αερίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια

Ο νέος αγωγός ενδεχομένως να συνδεθεί ή ακόμη και να αποτελέσει μέρος άλλων υπό ανάπτυξη ή μελέτη project όπως ο αγωγός Turkish Stream ή ο South Stream

Μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή αγωγού μήκους 160 χιλιομέτρων που θα συνδέει την ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας, με τον ομόλογό του Krste Miladinov επικεφαλής της εταιρείας MER των Σκοπίων.

Ο αγωγός προβλέπεται να ξεκινά από την Νέα Μεσημβρία και θα καταλήγει στο Stip (FYROM) προσφέροντας απευθείας πρόσβαση σε προμήθεια αερίου για το κράτος των Σκοπίων από το τερματικό της Ρεβυθούσας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο νέος αγωγός θα μπορεί επίσης να συνδεθεί με άλλα project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται για την περιοχή. Συγκεκριμένα μέσω του νέου έργου θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του δικτύου φυσικού αερίου της FYROM με τον TAP. Ταυτόχρονα, ο νέος αγωγός ενδεχομένως να συνδεθεί ή ακόμη και να αποτελέσει μέρος άλλων υπό ανάπτυξη ή μελέτη project όπως ο αγωγός Turkish Stream ή ο South Stream.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!