Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Νέο ‘στοπ’ της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση του ΕΣΡ
[News247]: Νέο ‘στοπ’ της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση του ΕΣΡ

[News247]: Νέο ‘στοπ’ της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Την πρόταση του Νίκου Βούτση για συγκρότηση της αρχής καταψήφισαν η ΝΔ και Χρυσή Αυγή. ‘Παρών’ από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων. Ναι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Άκαρπη απέβη και η νέα προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς η αντιπολίτευση δεν συναίνεσε ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 που προβλέπει το Σύνταγμα.

Υπέρ της πρότασης του κ. Βούτση τάχθηκαν 12 βουλευτές μέλη της Διάσκεψης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), ενώ «όχι» ψήφισαν 4 βουλευτές της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος όμως δήλωσε ότι αν ήταν στη συνεδρίαση θα ψήφιζε «όχι».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν, πάντως, νωρίτερα να αναβληθεί η διάσκεψη των Προέδρων μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου-Παππά. Η πρόταση όμως απορρίφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων δεν θα διευκόλυνε τους δικαστικούς που καλούνται να λάβουν αυτή την κρίσιμη απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!